donderdag 29 augustus 2013

'Jeune et Jolie' Francois Ozon

Eindelijk terug een film van mijn grote held/regisseur  : O Z O N
(Zie ook SPOT-blog 05 augustus 2012)

Deze 'Jeune en Jolie' vertelt een intimistische saga over seksuele ontluiking op het ritme van de vier seizoenen.
Vooral het begin (zomer) start helemaal in zijn eigen vertrouwde stijl : Zuid Frankrijk, leuk huis, gezellige sfeer, mooie tafel met wijn, een weg naar het strand en aan zee enkel knappe lachende mensen.
Ondertussen wordt de sfeer hoe langer hoe grimmiger omdat de lieve super mooie Franse Isabelle (Marina Vacth) haar seksuele weg zoekt via de prostitutie.

Misschien is het een eigentijdse 'Belle de Jour' geworden (Catherine Deneuve), maar Ozon heeft met 'zijn' Isabelle een heel eigentijdse 17jarige jonge meid kunnen schetsen, die via internet in een gans andere wereld terecht komt, zonder dat haar ouders daar ook maar iets van merken.
Ik heb weer genoten van deze échte "Ozon-film" met zelfs Charlotte Rampling (Ozon-habitué) in een belangrijke rol helemaal op het einde.

Nadien op café nog een stevige discussie over het feit of dit een realistisch verhaal is of zich eerder afspeelde in de fantasie van een puber-meisje ... en dat is nou net zo leuk aan Ozon zijn films. Ook in zijn vorige 'Dans la maison' (Zie ook SPOT-blog 25 oktober 2012) was de grens niet meer duidelijk tussen realiteit en fantasie.
Zeker niet zijn sterkste, maar best wel een mooie, goed geacteerde, échte Franse film. Aanrader.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten