maandag 18 november 2013

'Gelukkige Slaven' Tom Lanoye

Met m'n goede vriend Karel ga ik (bijna) elke week naar de film en we lezen vaak dezelfde boeken. Laatst hadden we afgesproken dat hij Lanoye gaat aankopen, ik Jonas Gardell 'De liefde'. Deze week was het tijd voor de uitwisseling van de boeken. Karel was niet zo gek van 'Gelukkige Slaven' en heeft er zich doorheen moeten worstelen.

Gelukkige slavenIk heb absoluut genoten van dit meesterwerk.
Het is een literaire topper waar je in begint en niet meer in kan stoppen. Ongelooflijk sterk en wreed verhaal over de twee Tony Hanssens.

Het verhaal : 'Twee Belgische bannelingen gaan op zoek naar zichzelf in een wereld die te groot en te chaotisch is geworden voor iedereen. In Buenos Aires speelt Tony Hanssen (een voormalig cruise director op de meest luxueuze plezierboten ter wereld) een gevaarlijk spel als toyboy van mevrouw Bo Xiang, de bejaarde echtgenote van een beruchte, steenrijke Chinees. In Zuid-Afrika dringt een heel andere Tony Hanssen (een gevluchte computerspecialist van een gecrashte zakenbank) een wildpark binnen met een precisiegeweer. De ene Tony is een illusieloze loser, de andere Tony een levenslustige nerd. Allebei hopen ze op verlossing. De ene wil zijn vrijheid terug, de andere zijn gezin. Pas als ze elkaar voor het eerst ontmoeten, op weer een ander continent blijkt hoezeer ze op elkaar zijn aangewezen om hun doel te bereiken. Als ze het al bereiken...".

Dit boek is een absolute aanrader !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten