maandag 8 september 2014

'X Y' Sandro Veronesi

Vreemd, maar wel aanstekelijk verhaal. Op een wintermorgen worden drie inwoners van San Giuda, een afgelegen bergdorp in Noord-Italiƫ, geconfronteerd met elf zwaar verminkte lichamen, alle door verschillende oorzaken omgekomen, en alle op hetzelfde tijdstip. Een dichte sneeuwbui heeft de plaats des onheils toegedekt. Niemand begrijpt wat er is gebeurd. De tweeƫnveertig inwoners van het dorp vallen ten prooi aan de toesnellende media.
Don Ermete, die tot de eerste getuigen van het bloedbad behoort, kan zijn parochianen net in de steek laten. Samen met Giovanna Gassion, een jonge psychiater die op de vlucht is voor een stukgelopen relatie, probeert hij deze verloren, weerbarstige mensen te reden.
Het eerste hoofdstuk is zeer verwarrend geschreven, maar na even volhouden begint het verhaal pas echt te lopen vanaf het tweede hoofdstuk. Tot mijn grote spijt verliest deze schrijver zijn pedalen en gaat het verhaal de verkeerde kant uit. Grote teleurstelling op het einde. Spannend verhaal, dat wel, boeiend geschreven ook al leest het soms stroef. Leuke boektip van Filip C. . Er zullen nog boeken volgen van deze Sandro Veronesi.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten